20220630_123529 (1).jpg
bpm_gravel-logo_2.png

Prvi bilogorski gravel maraton namijenjen je SVIMA koji bicikliraju.

Od natjecatelja do rekreativca i turista, odnosno obitelji zaljubljenika u prirodu i bicikliranje, koji će dan provesti na Bilogori, u jurnjavi ili laganoj vožnji krajolikom savršenim za bicikliranje.

Počevši kod graničarskog čardaka povrh Velikog Trojstva, 4. rujna vozit ćemo kroz bilogorske vinograde, šume, livade, polja i sela.

Rute

Podloga & Odmorišta

Ruta prati šumske puteve nasute tucanikom ili bilogorskim, žutim 'prođem'. Tek na nekoliko mjesta kraći spojni putevi su zatravnjeni ili od tvrde bilogorske ilovače. Ruta je isprobana gravel biciklima. Naravno možete voziti i mtb-ove, te sve druge vrste, ali ne preporučamo cestovnjake, ne? 

Uz uobičajene 'feed-zone' (tri), uza stazu će biti dva prava odmorišta s okrijepom za one koji su odlučili dan provesti u bezbrižnoj vožnji: Izletište 'Na malenom brijeguna 27. km A i B rute i Lovačka kuća 'Babinac' na 40. km A rute.

(Startnina ne uključuje hranu i piće na odmorištima.)

Mjesto & Vrijeme

Okupljanje, parkiranje (besplatno), start & cilj utrke, kao i druženje za vrijeme i poslije nje je kod Vidikovca u Velikom Trojstvu, pored Bjelovara.

Utrke/vožnje počinju 4. rujna od 10 sati, registracija već od 8, uz kavu i ostalo što uz kavu ide...

Nenatjecatelji vrijeme mogu provesti u šetnji oko Vidikovca ili posjetiti Etno park u Velikom Trojstvu, Planinarski dom Kamenitovac i izletište Vrata Bilogore.